Sonifex

A Sonifex több mint 40 éve készít eszközöket a rádiós és televíziós piacra. Igen széles termékpalettával rendelkezik.

A Redbox családba tartozó audió és videó eszközök népszerűek a felhasználók körében. A legmagasabb elvárások szerint tervezték és gyártották, a Redbox eszközöket nagy számban használják professzionális audió felhasználók, többek közt rádió állomások, TV stúdiók, videó rendszerek, produkciós -és utómunka központok, valamint hang stúdiók. A termékcsalád széleskörű, megtalálhatóak benne 3G/HD/SD-SDI videó szétosztók, embedderek, de-embedderek és re-embedderek Dolby enkóderrel/dekóderrel, Dolby enkóderek és dekóderek, digitális audió konverterek, szinkronizálók, késleltetők és csend-detektorok, összehasonlító konverterek, audió szétosztók, fejhallgató szétosztók, keverők, forrás választók és kapcsolók, mikrofon előerősítők és limiterek, sztereó-mono konverterek, tesztjel generátorok, hordozható szétosztó erősítők és még sok minden más.

A Reference Monitor család audió monitorokat, kivezérlés mérőket és monitor kontrollereket tartalmaz, 1U rackes kivitelben, a legújabb DSP technológiákat felhasználva, és ezzel biztosítva megfelelően pontos hangrendszert. Az eszközök rezgésálló kialakításúak, és képesek bővítőkártyákat fogadni. A kivezérlésmérők pontos nagyfelbontású mérést biztosítanak 1-4 audió forráshoz. A kontrollerek audió környezetbe való eszközök, amelyek forrásválasztó, hangerő szabályzó (volume, DIM, CUT) funkciókat biztosítanak külső analóg monitorokhoz, valamint tudják vezérelni a Sonifex SignalLED adás jelző család több színű, kis fogyasztású eszközeit.

Léteznek a termékek közt PCIe hang és rádió bementi kártyák is. Két professzionális hangkártya elérhető, a Digitorc4, amely 4 sztereú AES3 I/O-val rendelkezik, és az Auricon 4.4, aminek 4 sztereó szimmetrikus analóg ki/bemenete van. Mindkét hangkártya kiemelkedő audió teljesítménnyel rendelkezik, és teljes driver támogatás jár hozzájuk Windows rendszerekhez (Wave, DirecSound, DirectShow, MCI és Core Audio támogatás). A három rádió bemeneti kártya különleges, mivel képesek fogni és dekódolni rengeteg FM, AM és DAB/DAB+ csatornát egyszerre: 6-32 AM/FM csatorna és maximum 4 DAB+ csatorna kezelésére képesek egyidőben. Csak antenna csatlakozással rendelkeznek, aminek segítségével fogni tudják az adást, és lehetővé teszik a számítógépen számos FM, AM és DAB/DAB+ csatorna monitorozását vagy rögzítését, így főleg loggoló és monitorozó környezetben hasznosak. A loggoláshoz a Flashlog8 számítógépes szoftver vagy Net-Log céleszköz használható.

A Sonifex jól ismert nagyszerű telefon hibridjeiről, több különböző eszközt is kínál:
- A HY-03 analóg telefon hibrid jó választás a legáltalánosabb telefonos felhasználásra és gyakran használják rádió és TV állomásokon, kereskedő házakban és konferencia központokban.
- A DHY-03 DSP alapú telefon hibrid szinte tökéletes teljesítményt nyújt, kihasználva a DSP-t nagyságrendeket javítot a készülék használhatóságán és feltehetően a legjobb minőségű hibrid a világon.
- A DHY-04 DSP alapú telefon hibrid a DHY-03 újratervezett változata, Ethernet csatlakozóval és beépített webszerverrel rendelkezik, ahonnan konfigurálni, vezérelni és tárcsázni lehet, rendelkezik AES/EBU és analóg csatalkozókkal, és előlapi gyorshívó gombokkal.
- A DHY-04G DSP alapú GSM hibrid GSM SIM kártyákat használ, hogy a 2G/GSM hálózaton érkező hívásokat a hibrid 4 vezetékes csatlakozásán keresztül a TV/rádió keverőjébe kapcsolja.

A Talkback család egy 8 csatornás utasító vezérlőből és fejhallgatós beltpack-ekből áll, valamint kommentátor egységekből, amik sport pályákon és stadionokban használhatóak.

A Streaming eszközök Pro Audio Streamer-ekből állnak, a családban három IP-audio és audio-IP streamer elérhető, amik professzionális analóg és digitális ki- és bemenetekkel rendelkeznek. Lehetővé teszik audió jelek stream-elését egy épületen belül, WAN vagy LAN hálózaton, IP audió használatával CAT5 struktúrált hálózaton. Tipikus felhasználási példák:
- Backup studió-feladó kapcsolat
- Audió lehallgatás távoli helyeken, például távoli rádió feladó állomáson
- Hang és zene továbbítása egy épüketen belül, például audió jel eljuttatása a hangszórókig egy konferencia teremben.

Három eszközből áll ez a család, amelyek az enkódoló/dekódoló és streaming funkciókra képesek:
A PS-SEND audió jelből készít IP-stream-et
A PS-PLAY képes fogadni egy stream-et és audióként lejátszani szimmetrikus és aszimmetrikus kimeneteken
A PS-AMP képes fogadni egy IP stream-et és és hangszórókon lejátszani azt.

Az S0, S1 és S2 on-air rádió adás keverők belépő szintű elérhető árú és jóminőségű megoldások, amelyekhez moduláris stúdió bútorzat is elérhető.

Végül megtalálható a termékpalettán a SignalLED adáslámpa család, aminek a termékei külső helyszíni felvételekhez, on-air és produkciós stúdiókhoz, tárgyaló és konferencia termekhez és állandó installációkhoz lettek tervezve.


Sonifex

Sonifex

Termékcsoportok

Audió infrastruktúra Telefonhibrid