mAirList

A mAirList Automation cég 2001-ben alakult Dortmund, Németországban. A helyi egyetemi rádió eldoradio* digitális stúdió felszerelése megfelelő volt, de nem rendelkeztek szakszerű playout szoftverrel. A piacon elérhető lehetőségek túl drágának bizonyultak, így saját szoftvert kellett alkotniuk. Az ezt követő években a mAirList további fejlesztéseken ment át, a szoftvert felajánlották más adóknak és embereknek, végül hivatalosan is árulni kezdték.

Napjainkban a mAirList egy népszerű megoldás kisebb rádió állomások és hobbi rádió DJ-k számára. Felhasználóik értékelik a szoftver sokoldalúságát, amely tökéletes automatizációs megoldássá teszi, legyen szó digitális önálló működtetésű stúdióról, teljesen automatizált webes vagy DAB csatornáról, illetve amatőr otthoni stúdióról.

Véleményük, hogy mindenki megérdemel egyetlen professzionális rádió automatizációs szoftvert, függetlenül attól, hogy mit és hol közvetít.

A céget Torben Weibert alapította. A kora 2000-es években számítástechnikai hallgató volt, a rádiózás iránti szenvedélye az eldoradio* DJ-je és mérnökeként alakult ki. 2009 óta teljes állásban a mAirList-en dolgozott, majd 2011-ben megalakult a mairList GmbH. Torben PhD-vel rendelkezik Informatikából a TU Dortmund Egyetemről.

Termékcsoportok