Magicsoft

A MagicSoft egy broadcast területre specializálódott szoftver fejlesztő cég, melynek két fő terméke van: a MagicSoft CG és a MagicSoft PlayOut.

A MagicSoft CG egy broadcast feliratozó rendszer, amelynek fejlesztésénél kiemelt szempont volt, hogy egyszerűen lehessen általa grafikai elemeket előállítani, vezérelni és megjeleníteni (lower-third, ticker, logo, crawl, analóg/digitális óra). A megjelenített elemek számának csak az alkalmazott hardver szab határt. Ezek lehetnek animáltak (mozgatott, forgó, szín változtatás, átlátszóság változás), illetve minden alkalmazott effekt és elem megtekinthető adásba kerülés előtt. A megalkotott elemeken alkalmazott valósidejű effektek száma szintén tetszőlegesen választható meg a hardver képességei szerint. A MagicSoft CG Blackmagic Decklink video i/o kártyákat támogat az SD és HD video anyagok kezeléséhez, akár belső- vagy külső kulcsolással.

A MagicSoft PlayOut megoldása kliens-szerver architektúrán alapul, így biztosítva magas fokú megbízhatóságot és skálázhatóságot. A szerver felelős a video fájlok kijátszásáért, míg a kliensen történik a lejátszási lista kezelése. A média fájlok minden esetben ellenőrzésre kerülnek kliens oldalon, mielőtt bekerülnének a szerverre. A szerverhez több kliens kapcsolódhat és a különböző lejátszási listák között dinamikusan lehet váltani. A teljes szoftver Windows alapokon fut, és Blackmagic Design Decklink vagy Intensity kártyákat használhat a video anyagok kijátszásához. Egy lejátszási listán belül keverhetőek az SD és HD anyagok. A playout szoftver képes integrálódni a gyártó CG megoldásával, így teljeskörű adásgrafika valósítható meg.

MagicSoft

Termékcsoportok

Stúdió feliratozó