Balogh

A BALOGH VILÁGITÁSTECHNIKA céget 1946-ban alapította Balogh Ferenc, aki szabadalmaztatott bélyegzőpárna találmánya mellett sok egyéb terméket gyártott, a motorbicikli dudától a bélyegzőpárna-festéken át a teniszlabdáig. A „nehéz időkben”, 1948-tól szüneteltette tevékenységét, majd 1957-ben, az újrakezdés után a Magyar Televízió számára fejlesztett ki 2 KW-os riporter lámpát, ami "Balogh lámpa" néven vált országosan ismertté.

Szintén a TV számára fejlesztette ki a "Tenlite" 10 X 500W-os derítőt, majd a "Szputnyik" becenevű, 1 KW-os spotlámpát.

1981-ben fia, Zsolt vette át a céget, aki folytatta a lámpagyártást, de elkezdett állványokat és világítástechnikai kiegészítőket is gyártani. Kifejlesztette a kompakt fénycsöves lámpacsaládot, amivel a brüsszeli nemzetközi "ACF" kiállításon a kategória "Golden Eyes" díját nyerte el, sok nyugati gyártó előtt.

A fő termékek, úgymint a lámpák és állványok mellett meg kell említeni a kamera válltámaszt, a projektor-függesztőket, a lámpafüggesztőket, biztonsági sodronyokat és sok-sok apró kiegészítőt. Hazai vevőik főleg a városi TV stúdiók, ahol számos "Blu-Box" és "Green- Box" hátteret is bevilágítottak, de sok fotós és videós is vevőik közé tartozik. Külföldi vevőik sorát a belga STUDIOTECH vezeti, de német, osztrák, román, szerb, horvát és szlovén cégeknek is szállítanak.

A cég egyik fő erőssége a rugalmas alkalmazkodás a vevő igényeihez, egyedi vagy kis sorozatú termékek gyártása, valamint hogy a legtöbb termék raktárról megvásárolható.

Mottójuk: "A vevőnek nem szabad csalódást okozni."

Balogh

Balogh

Termékcsoportok

Dimmer Stúdió világítás