ABonAir

A folyamatosan növekvő nézői elvárások, és az egyre nagyobb mértékű piaci verseny megköveteli az eseményekre történő igen gyors reagálást, a hírek mindennél hamarabbi eljuttatását a nézőkhöz. Ez a tény, valamint az igény, hogy a lehető leghamarabb kerüljenek adásba események, a legváltozatosabb és legváratlanabb helyszínekről, vezettek oda, hogy mára a broadcaster-ek igen széles körűen használják napi szinten a vezeték nélküli átviteli megoldásokat és technológiákat.

Egyre több és több forgatócsoport élvezi a vezeték nélküli kapcsolat előnyeit napi munkája során, legyen szó akár egy közvetítőautóval való kapcsolódásról, akár egy stúdióban történő forgatásról.
Profik és amatőrök egyaránt előszeretettel veszik igénybe a vezeték nélküli átvitelt, amennyiben a körülmények nem teszik lehetővé a kábeles csatlakozást, vagy egyszerűen kényelmesebb tőle a munkájuk. Ezek mellett filmes és valóságshow team-ek is növekvő számban használják ezeket a megoldásokat rendezői monitorozáshoz. Egy közös ezekben az igen eltérő felhasználási területekben: mindenhol nagyra értékelik a technológia által nyújtott előnyöket.

Az ABonAir vezeték nélküli broadcast átviteli rendszereket tervez és értékesít világszerte produkciós cégek számára, amelyek mikrohullámú átviteli technika alkalmazásával képesek audio/video tartalmat és azok kiegészítőit (intercom, tally, vezérlés) átvinni a kamera és a studio vagy közvetítő autó között.
Az ABonAir által forgalmazott átviteli rendszerek kifejezetten olyan broadcast alkalmazásokra lettek optimalizálva, mint a hírgyűjtés (ENG, SNG), sportközvetítések, valóságshow-k valamint egyéb élő események. Felhasználóik között világszerte megtalálhatóak TV csatornák, hírcsatornák, produkciós cégek, OB rental cégek és különféle rendszerintegrátorok.
Az alkalmazott - egyedi fejlesztésű - technológia kivételesen robosztus és megbízható átvitelt tesz lehetővé, a piacon egyedülálló kétirányú megoldásának köszönhetően. Ezáltal elérhető, hogy 100%-os átvitelt tegyünk lehetővé, amely különbözik minden, a piacon található egyéb megoldástól.
A cég fejlesztőközpontja Izraelben található, de mára világszerte széleskörű disztribútori és support hálózatot építettek ki.

Mi teszi különlegessé az ABonAir megoldásait?
- Robosztus: a kétirányú adatkapcsolat garantálja a megbízható átvitelt.
- Automatikus kapcsolódás: a rendszer bekapcsolás után egy percen belül használatra kész.
- Integrált kommunikáció: intercom átvitel, a videóval integráltan, akár 2,5km távolságig.
- Kameravezérlés: minden elterjedt rendszer támogatott (Sony, Panasonic, Grass Valley és Ikegami).
- FCE: nagyobb fizikai távolságok esetén optikai átvitel az antennák és a vevő/adó között.
- Szabad frekvenciák: szabad spektrum sávok használatával elkerülhető a bejelentési/fizetési kötelezettség.

Az ABonAir vezeték nélküli megoldásai robosztus, OFDM technológiára épülnek, így tudnak kivételesen jó minőséget és lefedettséget biztosítani a legbonyolultabb helyzetekben is. Ez a technológia a szabadalmazott, saját fejlesztésű átviteli mechanizmussal kifejezetten HD video streamelésre lett tervezve, hogy megfeleljen a broadcast felhasználók által támasztott követelményeknek. A szokásos (egyirányú) OFDM átviteli rendszerektől eltérően, az ABonAir megoldásra egy egyedi, kétirányú kommunikációt használ. Így lehetővé válik minden egyes átvitt pixel visszaigazolása, illetve hibás átvitel esetén azonnali újraküldése. Ez a megoldás egy garantáltan hibamentes, stabil átvitelt eredményez. Szintén ennek a kétirányú kommunikációnak a folyománya, hogy az átvitelbe beleszőhető intercom, tally és kameravezérlés is. Az elérhető átviteli távolság akár 2,5km is lehet, az alkalmazott antenna rendszertől függően. A beágyazott, hardveres H264 codec magas képminőséget biztosít.

Az AB400-as sorozat továbbfejlesztett MIMO (Multiple Input / Multiple Output) elvű rádió alrendszert alkalmaz, amely egyidejűleg két stream átvitelét teszi lehetővé. Ezek vevő oldali közösítése javítja az elérhető hatótávolságot és az átvitel stabilitását.

Az FCE (Fiber Coverage Extender) optikai RF extender használatával az adó/vevő antennák a vevő egységtől gyakorlatilag tetszőleges távolságra helyezhetőek el, így minden környezetben megoldható a megfelelő lefedettség.

Az ABonAir vezetéknélküli átvitel előnyei:
- Kivételesen robosztus és megbízható vezeték nélküli link: kétirányú adatátvitel, amely kiküszöböli az átviteli hibákat.
- Automatikus kapcsolódás: gyors és egyszerű.
- Integrált intercom, tally és kameravezérlés.
- FCE: egyszerű megoldás az antennarendszer távoli elhelyezésére.
- MIMO technológia: jobb lefedettség és átviteli stabilitás.

ABonAir

ABonAir

Termékcsoportok

Vezeték nélküli kameraátvitel